Formuesforvaltning

Siste frist for å benytte skattefri gavepakke!

Overgangsvinduet for aksjesparekonto lukkes ved årsskiftet. Siden banker, fondsforvaltere, og formuesforvaltere har egne frister bør du ha startet prosessen før 1.desember.

  Vi i Finansco har bred erfaring innen formuesforvaltning, kapitalforvaltning og forretningsførsel.  Jeg ønsker mer informasjon om følgende  Når du klikker på send inn, gir du Finansco tillatelse til å lagre og behandle de personlige opplysningene som ble sendt ovenfor for å yte forespurt tjeneste.

  Ved årsskiftet lukkes muligheten for skattefritt bytte av aksjefond og aksjer.

  Overgangsvinduet for aksjesparekonto lukkes ved årsskiftet. Banker, fondsforvaltere, og formuesforvaltere har egne frister, derfor bør du ha startet prosessen før 1.desember. Dette medfører at du i realiteten har kun en måned på å flytte aksjefond og aksjer.

  Tidligere har fristen blitt utsatt to ganger, men regjeringen foreslår ingen ytterligere utvidelse av overgangsordningen i sitt forslag til statsbudsjettet. Tall fra verdipapirforeningen viser at kun 62% av alle aksjefond er flyttet over på en aksjesparekonto. Vi anbefaler derfor alle å sjekke sine VPS-beholdninger om de har aksjefond eller aksjer som fortsatt kan flyttes over skattefritt. 

  Vi har skrevet flere blogginnlegg om aksjesparekonto tidligere:


  Aksjefond eller enkeltaksjer?

  Aksjefond eller enkeltaksjer med gevinst bør inn på aksjesparekonto. Enkelt og greit. Aksjefond og enkeltaksjer kan enkelt overføres til aksjesparekontoen, og du må ikke skatte av denne overføringen. Når fondene og enkeltaksjene er overført til aksjesparekontoen så kan du løpende bytte både fond og aksjer uten at det utløser skatt. Ved å bruke en aksjesparekonto får man altså fordelen av utsatt skatt  – som igjen kan bety mer i avkastning.

  LES HELE BLOGGINNLEGGET >>>


  – Spesielt godt egnet

  Christian Kallevig Arnesen, partner i Finansco AS, er med på at aksjesparekontoen har mange fordeler. – Man får fordelen av utsatt skatt, skjermingsfradrag og kan ta ut opprinnelig investert beløp fra kontoen uten å få gevinstbeskatning på uttaket. I tillegg kan man i overgangsperioden overføre eksisterende aksjer/aksjefond uten å komme i skatteposisjon, skriver han i sitt innlegg. – For deg som har aksjer/aksjefond med gevinst, men hvor en «gevinstskattesmell» nå hindrer deg i å endre plasseringer som ikke lenger leverer slik de bør, er denne kontoen spesielt godt egnet, legger partneren til.

   Meld deg på vårt nyhetsbrev
   Ved å sende inn gir du ditt samtykke til å motta nyhetsbrev og annen relevant informasjon fra oss. Du kan når som helst avregistrere deg fra våre utsendelser.