Formuesforvaltning

Formuesforvaltning gir trygghet med anbefalinger og rådgivning, ivaretakelse av skattemessige hensyn, fokus på kundens interesser og jevnlig oppfølging og justering av plasseringer. Samarbeidet baseres på tillit fra kundene.

  Vi i Finansco har bred erfaring innen formuesforvaltning, kapitalforvaltning og forretningsførsel.  Jeg ønsker mer informasjon om følgende  Når du klikker på send inn, gir du Finansco tillatelse til å lagre og behandle de personlige opplysningene som ble sendt ovenfor for å yte forespurt tjeneste.

  Formuesvaltning er skjæringspunktet mellom avkastning og risiko, skatt, regnskap, juridiske spørsmål rundt arv og generasjonsskifte.

  Spesialister på formuesforvaltning

  Det er flere hensyn som kan dukke opp når formue skal forvaltes. For mange oppleves dette som omfattende, tidkrevende og risikabelt å begi seg ut på uten bistand. 

  Formuesforvaltning er egnet for deg som ønsker bistand til å investere formuen din på en effektiv og risikojustert måte. Vi tilbyr profesjonell rådgivning til personer og familier som opplever overskuddslikviditet, og sørger for at gode investeringsvalg blir tatt. 

  La Finansco ta seg av jobben, slik at du kan prioritere tiden din på familie, fritid og det som gir deg glede i hverdagen. Ta gjerne kontakt med en av våre rådgivere for å høre hva vi kan gjøre for deg.

  Hvorfor velge Finansco som din formuesforvalter?

  Når du har opparbeidet deg en formue, kan det være vanskelig å vite hvordan du kan ta gode investeringsvalg, og sikre deg en trygg og stabil økonomisk fremtid. 

  Finansco er en uavhengig forvaltningstjeneste. Vi har lang erfaring med personlig formuesforvaltning skreddersydd etter dine behov. 

  Noen av fordelene ved å velge oss som din formuesforvalter er følgende:

  • Vi tilbyr ekspertrådgivning på dine premisser.
  • Har en konkurransedyktig pris.
  • Jobber med både store og små kunder, kjente og ukjente.
  • Er spesialister på forvaltning, bærekraftige investeringer, skattemessige hensyn og risikoreduserende grep.
  • Vi har en grundig prosess som søker å avdekke behov og sparemål, samt identifiserer en velfundamentert, transparent og pragmatisk løsning.
  • Gjennom FinanscoProsessen blir løsningen et produkt av dine behov, preferanser og mål, slik at du kan møte fremtiden med en følelse av kontroll og struktur.

  Tillit og kommunikasjon er viktig når du skal velge din formuesforvalter. Når du tar kontakt med oss, vil vi derfor alltid starte med en uforpliktende prat der vi blir bedre kjent med deg og dine behov.

  Med denne innsikten vil vi deretter utvikle en grundig og målrettet plan for forvaltning av formuen din, skreddersydd etter dine ønsker.

  Finansco-møte

  Book et førstegangsmøte med oss i skjemaet nederst på siden – det er uforpliktende og kostnadsfritt. Vi ser frem til å høre fra deg.

  Tjenester vi tilbyr innen formuesforvaltning 

  Vi hjelper deg med å forvalte formuen etter dine ønsker og behov, enten målet ditt er å øke formuen over tid eller risikojustere avkastningen. 

  Gjennom FinanscoProsessen bistår vi deg blant annet med:

  • Investeringer
  • Skatt
  • Risikostyring
  • Juridiske spørsmål forbundet med arv og generasjonsskifte
  • Regnskap og generell økonomisk rådgivning

  Hvem er våre kunder?

  Nye kunder som kommer til oss har en formue på alt fra 3 millioner til 3 milliarder kroner. Felles for dem er at de ønsker mer tid på tingene i livet de anser som viktig. 

  Typiske kunder kan være:

  • Formuende privatpersoner
  • Forretningsfolk og entreprenører
  • Pensjonister
  • Familier med formue
  • Personer med lite finansiell erfaring eller tid

  Vår arbeidsmetode: FinanscoProsessen

  Prosessen som skisseres her kaller vi FinanscoProsessen. Den viser, i grove trekk, hvilke områder vi jobber med våre kunder på. Vi bruker betydelig tid på å forstå kundene våre, gjennom kartlegging og dialog. Slik kan vi sette opp en helhetlig strategi som passer dine behov best. 

  Graden av nøysomhet, skreddersøm og evne til raskt å absorbere nye og bedre metoder i hele organisasjonen skiller oss klart fra bankmiljøene. Vi har rett og slett bedre tid til hver enkelt. Og hver enkelt kunde er viktigere for oss. Å slå bankene på formuesforvaltning er ikke et mål, men en plikt for Finansco.

  Finansco-ansatte

  Mer enn bare et fond

  Vår verdi strekker seg godt utover bare seleksjon av fond. Faktisk utgjør dette antagelig en ganske begrenset del av verdien.

  Er man kun ute etter et fond eller en tilsvarende plassering, så er dette bedre å kjøpe via en nettmegler. Rimeligere og raskere. Enkelt er det også. Å velge indeksfond bør være høyaktuelt.

  Våre klienter vil ha mer enn bare et fond.

  Hva vil du?

  Ofte stilte spørsmål fra våre kunder

  Hva er formuesforvaltning? 

  Formuesforvaltning er en profesjonell tjeneste som kombinerer investeringsrådgivning, regnskap og skatterådgivning, pensjonsplanlegging og juridisk hjelp for å administrere økonomien til et individ eller selskap.

  Hvem trenger forvaltningstjenester? 

  Profesjonell forvaltning kan være nyttig for enkeltpersoner med betydelig formue, pensjonister, bedriftseiere, familier som ønsker å bevare sin formue over generasjoner, og personer med lite finansiell erfaring, men en viss grad av formue.

  Hva gjør en formuesforvalter? 

  En forvaltningsrådgiver jobber med klienten for å forstå deres økonomiske mål, risikotoleranse og nåværende økonomiske situasjon. De utvikler deretter en tilpasset strategi for å hjelpe klienten med å oppnå deres mål, som kan omfatte investeringsrådgivning, skatteplanlegging, pensjonsplanlegging, arverådgivning, og mer.

  Hvordan kan tjenesten hjelpe meg med å nå mine økonomiske mål? 

  Formuesforvaltere bruker sin ekspertise og erfaring for å utvikle en tilpasset strategi som kan hjelpe deg med å maksimere dine investeringsavkastninger, minimere skatt, planlegge for pensjon, beskytte formuen mot risiko, og mer.

  Hvordan velger jeg en god formuesforvalter? 

  Når du velger en finansiell rådgiver, bør du vurdere deres erfaring, kvalifikasjoner, tjenestetilbud, gebyrstruktur og tidligere resultater. Det er også viktig å sikre at de er registrert og regulert av relevante finansielle tilsynsmyndigheter.

  Hva er forskjellen mellom formuesforvaltning og finansiell planlegging? 

  Finansiell planlegging er en del av forvaltningstjenesten. Mens finansiell planlegging fokuserer på å utvikle en plan for å oppnå klientens økonomiske mål, omfatter forvaltningstjenester flere områder, blant annet investeringsrådgivning, skatteplanlegging, pensjonsplanlegging, og mer.

  Kontakt våre formuesforvaltere

  Vi forstår at det kan være overveldende å overlate ansvaret for formuen din til noen andre. Derfor er vi opptatt av å skape tillit og trygghet mellom deg og oss fra start. Med vår lange erfaring og grundige prosess, kan du være sikker på at formuen din er i trygge hender.

  Våre erfarne formuesforvaltere hjelper deg med å oppnå dine økonomiske mål. Vi setter av tid til å forstå dine individuelle behov, risikotoleranse og investeringspreferanser. Med vår ekspertise og grundige analyse av markedet, skaper vi skreddersydde investeringsstrategier, som både tar hensyn til dine langsiktige mål og sikrer en balansert portefølje.

  Din tilfredshet er vår prioritet og vi bistår deg alle steg på veien. 

  Ta kontakt med oss på telefon 24 11 48 68, eller send inn skjemaet nedenfor for en uforpliktende samtale, slik at vi sammen kan bli enige om veien videre. Vi ser frem til å høre fra deg! 

  Kontakt oss

   Vi i Finansco har bred erfaring innen formuesforvaltning, kapitalforvaltning og forretningsførsel.

   Send inn dine kontaktdetaljer om du har noen spørsmål rundt våre tjenester, så vil vi kontakte deg så fort som mulig.   Jeg ønsker mer informasjon om følgende   Når du klikker på send inn, gir du Finansco tillatelse til å lagre og behandle de personlige opplysningene som ble sendt ovenfor for å yte forespurt tjeneste.

   Arv og generasjonsskifte

   Å skaffe seg et juridisk sikkerhetsnett, for seg og sin familie, kan være av stor verdi. Ikke bare finansielt, men også emosjonelt. Gode og tydelige avtaler kan fort bli nøkkelen til et godt familiesamarbeid også fremover. Dette kan involvere ting som fremtidsfullmakt, testamente, samboerkontrakt, ektepakt, gavebrev, aksjonæravtaler og mye mer.

   Les mer

   Uttaksplan og likviditetsplan

   I planleggingen av ens økonomiske fremtid er det å kunne se eksisterende og fremtidige kontantstrømmer, og eventuelle endringer i disse, meget verdifullt. Ofte er det mye fokus på hvor mye man kan spare inn i en portefølje, men vi i Finansco syns det er for lite fokus på hvordan det bør settes opp uttak for å sikre en god likviditet i årene etter arbeidslivet. Når vi legger formuesplaner for våre kunder er dette ett av elementene vi ser på.

   Les mer

   FinanscoProsessen

   Avdekke og forstå

   • Økonomi
   • Mål og planer
   • Kunnskap & forståelse
   • Bærekraftspreferanser
   • Risikopreferanser og avkastningsmål

   I den første delen av FinanscoProsessen blir vi kjent med kunden ved å identifisere deres økonomiske mål, om det er behov for en spesifikk uttaksplan og om det finnes et forbedringspotensiale i dagens situasjon. Vi ser da samtidig på hensynet til skatt, kundens juridiske sikkerhetsnett i form av fremtidsfullmakt, testamente og lignende, samt mulig effektivisering av regnskapsførsel for AS. Basert på dette lager vi et uforpliktende og kostnadsfritt utkast til formuesplan.

   Førstegangsmøte

   Kontrollere

   • Gjennomgå utkastet til formuesplan
   • Validere data
   • Sikre felles forståelse
   • Gjøre eventuelle endringer og tilpasninger
   • Ferdigstille formuesplan

   Målet med del 2 av FinanscoProsessen er å gjennomgå utkastet til formuesplanen, sikre en felles forståelse for innholdet, samt gjøre eventuelle justeringer. Det er her også aktuelt med en nøyere gjennomgang av eventuelle juridiske avtaler, og det trekkes på flere interne ressurser om nødvendig. Dette resulterer i en individuelt tilpasset plan og struktur, og et dokument som gir et godt grunnlag for videre beslutning eller sammenligning.

   Arbeidsmøter

   Formalisering

   • Implementere portefølje
   • Definere startportefølje
   • Taktisk vurdering
   • Analyse av markedsklima

   Kjetil Gregersen

   Det er nå tatt en beslutning om kundeforhold. Formuesplanen implementeres, med de elementer hver enkelt plan har. Det er viktig å analysere markedsklimaet på nytt på dette tidspunktet, før plasseringen gjennomføres. Basert på analysen planlegger vi når og hvordan midlene skal plasseres i markedet. Hvis markedet har endret seg noe i perioden justeres også startporteføljen deretter. Vi kan her også vurdere om vi skal dele opp fondskjøpene i flere omganger.

   Formalisering

   Overvåke og evaluere

   • Tilpasninger ved behov
   • Utvikling kundesituasjon
   • Rapportere
   • Gjør porteføljen som den skal?

   Nå er vi i den siste delen av FinanscoProsessen, der vi følger opp kundens investeringer og tar grep på porteføljenivå om nødvendig. Kunden har alltid tilgang til å følge verdiutviklingen via sin kundeportal i FinanscoOnline, hvor kundedokumenter også kan lastes opp kryptert. Formuesforvalteren følger også opp kunden personlig og vedkomne er tilgjengelig for kunden når som helst. Tett oppfølging er viktig for oss. Større endringer i markedet, eller kundens egen livssituasjon, kan føre til viktige justeringer av porteføljen, spareavtaler/uttaksavtaler og eventuelle juridiske dokumenter.

   Kundeforhold
   Christian Kallevig Arnesen i Finansco

   Mer enn bare fond

   Vår verdi strekker seg godt utover valg av fond og forvaltere. Noen ønsker støtte på regnskap eller et juridisk rammeverk som fremtidsfullmakt og testament. For andre ligger mye av merverdien i tryggheten om at forvaltningen av formuen er eksternt håndtert, og at ens egen tid kan brukes på andre ting.

   Er man kun ute etter et fond eller en tilsvarende plassering, så er dette bedre å kjøpe via en nettmegler. Rimeligere og raskere. Enkelt er det også. Å velge indeksfond bør være høyaktuelt.

   Våre klienter vil ha mer enn bare fond. Hva vil du?

   Våre referanser – din trygghet

   Dette handler om tillit. Tillit til våre ansatte og deres kompetanse, tillit til våre arbeidsprosesser og tillit til at du får økt verdi av å benytte deg av Finansco. Det å få referanser fra eksterne er et kvalitetstegn og bygger oppunder denne tilliten.

   Det er igjennom referanser fra våre eksisterende kunder at vi får flest nye kunder. Om en potensiell kunde ønsker en slik referanse så lar det seg ordne, og er noe vi ofte gjør.

   Finansco blir ofte trukket frem i mediene som eksperter på ulike tema. Det kan være på formuesforvaltning generelt, eller for eksempel bærekraftige investeringer, skattemessige hensyn eller risikoreduserende grep spesielt.

   Formuesforvaltning er altså mer enn bare søken etter ett eller flere fond. Som mennesker er vi mer komplekse enn som så, og derfor blir også hensynene man må ta i planleggingen av dagens formue frem i tid det samme.