Formuesforvaltning

Hvorfor det er bra å være kjedelig…

Spenningslysten bør nemlig være begrenset når man skal ha sine langsiktige midler forvaltet på en god måte.

  Vi i Finansco har bred erfaring innen formuesforvaltning, kapitalforvaltning og forretningsførsel.  Jeg ønsker mer informasjon om følgende  Når du klikker på send inn, gir du Finansco tillatelse til å lagre og behandle de personlige opplysningene som ble sendt ovenfor for å yte forespurt tjeneste.

  Finansco er ikke en aktør for alle. Det er bra. Vi mener det er et godt kundeinnsalg å forklare at Finansco er en kjedelig aktør, at vi er tydelig på hva vi er gode på og hva vi ikke er gode på, og at vi dermed ikke er en aktør som passer for alle.

  Spenningslysten bør nemlig være begrenset når man skal ha sine langsiktige midler forvaltet på en god måte. Så for dem som søker stor spenning med sine plasseringer, er ute etter en rask måte å bli rik på, eller ønsker hjelp med forsikringer, lånesøknader og bankkontoer, er nok Finansco fortsatt et lite aktuelt valg.

  Leser du fortsatt?

  Hvis du fortsatt leser dette må det være fordi du er nysgjerrig på hvorfor i all verden kjedelig formuesforvaltning er god formuesforvaltning. Vi som jobber innenfor faget trenger ikke nødvendigvis å være kjedelige av den grunn, selv om noen av oss absolutt er det også, men man blir ikke formuesforvaltningskunde hos Finansco for spenningens skyld.

  «Som å se maling tørke»

  Dette er et kjent begrep – også brukt om god formuesforvaltning. Vi tilbyr ingen snarveier i våre formuesplaner. Snarveier betyr ofte å ta betydelig risiko, å skulle gå veier ingen andre har gått, bevege seg i gråsonen av loven, eller lignende «smarte» grep.

  God formuesforvaltning handler om å bruke god tid, særlig i en tidlig fase, for å lage et godt rammeverk rundt den forvaltningen som skal foregå de neste 5-10-20 årene for din formue. Man gjør vurderinger av dagens situasjon – både kundens og markedets – og man ser på hvilke grep det vil være naturlig å gjøre fremover hvis/når det som er dagens situasjon endres i fremtiden. Man bygger altså en formuesplan som gir fleksibilitet til å ta gode grep underveis.

  For mange så trenger man heller ikke å ta høy risiko for å nå sine sparemål. Teorien tilsier at om tidshorisonten er lang skal aksjeandelen (risikoen) være høy. Om dette faktisk bør gjelde for deg eller ei avhenger også av individuelle faktorer som for eksempel hva som er dine sparemål og hvor godt du sover om natten når aksjemarkedet «rugler».

  Dette er en del av det «kjedelige» arbeidet, som er med på å danne grunnet for en god formuesplan. Og med en god formuesplan så unngår man forhåpentligvis å gjøre dårlige, følelsesstyrte investeringsvalg i fremtiden.

  Verdien av en god formuesplan er større enn spenningen.

  Dem som er formuende fra før

  Våre kunder er familier og individer som opplever overskuddslikviditet, og typisk dem som allerede har opparbeidet seg denne overskuddslikviditeten før de kommer til oss. Midlene våre kunder besitter er betydningsfulle for dem, og viktige for deres økonomiske fleksibilitet fremover, med det ansvaret og den potensielle friheten det medfører.

  En eksisterende formue skal fortsatt forvaltes på best mulig måte fremover – kanskje både for denne og kommende generasjoner. Risikostyring er derfor viktig. Tilgjengelighet på midlene er viktig. Og så setter vi ofte opp formuesplaner med faste uttak. Formuesplanene er uansett individuelt sammensatt, basert på hver enkelt kundes preferanser og sparemål.

  Tillit, kontroll og struktur

  Som investor ønsker man avkastning på midlene, men ikke for enhver pris. Man er gjerne på søken etter et ideelt skjæringspunkt mellom avkastning og risiko. Å også ha fokus på å begrense potensiell nedside, og ikke bare hvor mye avkastning man kan få på oppsiden, er kanskje kjedelig på kort sikt, men det er en essensiell del av en god og langsiktig formuesplan.

  Samtidig kan man ha andre hensyn som også må vektlegges, som for eksempel skatt, juridiske spørsmål forbundet med arv og generasjonsskifte, regnskap eller salg av virksomhet.
  Les mer om FinanscoProsessen her.

  “Time in the market beats timing the market”

  Det å være en langsiktig og tålmodig investor betaler seg altså generelt bedre enn å skulle forsøke å time markedet selv. Det å liksom skulle være «lur» ved å selv vurdere når man skal kjøpe og når man skal selge på både store og små markedsbevegelser, eller det å skulle være utålmodig i jakten på avkastning, gjør større skade på din avkastning enn veldig mye annet. Dette er godt dokumentert. Det er også godt dokumenter at investorers største årsak til avkastning lavere enn de burde oppnådd er deres egne investeringsvalg.

  Man behøver altså ikke å finne opp hjulet på nytt, finne det nye gullet eller treffe på en enkeltstående investering for å gjøre det godt som investor. Mange trenger struktur og tålmodighet. Og struktur og tålmodighet er for mange ganske kjedelig. Men ikke for oss. Vi elsker struktur og tålmodighet!

  Har du lest hele denne innlegget? ..kanskje du også liker formuesforvaltning på den kjedelige måten – slik som oss? Ikke kunde (enda)? Ta kontakt, så ser vi om det er aktuelt å ta praten videre.

   Meld deg på vårt nyhetsbrev
   Ved å sende inn gir du ditt samtykke til å motta nyhetsbrev og annen relevant informasjon fra oss. Du kan når som helst avregistrere deg fra våre utsendelser.