Formuesforvaltning

Er formuesforvaltning lønnsomt?

Lurer du på om formuesforvaltning er lønnsomt for deg? Les mer om formuesforvaltning på Finascobloggen.

  Vi i Finansco har bred erfaring innen formuesforvaltning, kapitalforvaltning og forretningsførsel.  Jeg ønsker mer informasjon om følgende  Når du klikker på send inn, gir du Finansco tillatelse til å lagre og behandle de personlige opplysningene som ble sendt ovenfor for å yte forespurt tjeneste.

  Når du har opparbeidet deg en formue, kan det være utfordrende å vite hvordan du kan ta gode investeringsvalg – og samtidig sikre en trygg og stabil økonomisk fremtid. 

  Her kommer formuesforvaltning inn i bildet. Men hva er egentlig formuesforvaltning, og er det lønnsomt for deg?

  Hva er formuesforvaltning?

  Formuesforvaltning er en tjeneste som hjelper deg med å forvalte formuen din. Målet kan være å øke formuen over tid eller risikojustere avkastningen. Det kan omfatte alt fra investeringsstrategier, risikostyring, vurdere ulike skattemessige hensyn og pensjonsplanlegging til arveplanlegging og generell økonomisk rådgivning. Formuesforvaltning tilbys vanligvis av banker eller uavhengige formuesforvaltere.

  En formuesforvalter tar hensyn til dine økonomiske mål og preferanser når han eller hun utformer en investeringsstrategi og velger ut investeringer for deg.

  Derfor er formuesforvaltning lønnsomt

  Siden 1994 har Dalbar samlet informasjon om investorers kjøps- og salgsmønstre. Ifølge deres analyse fra 2018 har den gjennomsnittlige amerikanske aksjeinvestor de siste 20 årene hatt mellom 3,5 % og 1,9 % lavere avkastning enn USAs største indeks S&P 500. Dette skyldes blant annet manglende disiplin hos investoren selv. 

  Disiplinert adferd innebærer å holde seg til formuesplanen over tid. Med disiplinert adferd i kapitalmarkedene kan man forvente en gevinst på mellom 1 % og 4 % per år, viser forskningen. 

  Nettopp dette kan en formuesforvalter hjelpe deg med. En slik rådgiver har kunnskapen og erfaringen som kreves for å identifisere de beste investeringsmulighetene for deg og din formue – og ikke minst hjelper de deg med å holde hodet kaldt. 

  Videre kan de hjelpe deg med å bygge en diversifisert portefølje som tar hensyn til din risikotoleranse og målsettinger. 

  – Ved å benytte deg av en profesjonell formuesforvalter får du tilgang på investeringsmuligheter som ikke er tilgjengelige for vanlige investorer. Du sparer også tid som du i stedet kan prioritere på de delene av livet som er aller viktigst for deg. 

  Det sier Christian Kallevig Arnesen, partner i Finansco. 

  Hvem passer tjenesten for?

  OK, så du har en formue du ønsker å maksimere eller risikojustere avkastningen på – men er formuesforvaltning riktig tjeneste for deg? 

  Formuesforvaltning er egnet for personer som ønsker å investere formuen sin på en effektiv og risikojustert måte. Det kan også være nyttig for personer som har begrenset kunnskap om finansmarkedene og ikke ønsker å bruke mye tid på å administrere sin formue. 

  Man må ikke være blant befolkningens rikeste for å benytte seg av en formuesforvalter. Stadig flere opplever at de har opparbeidet seg en viss formue, for eksempel gjennom jobb og arv eller salg av bedrift og eiendom. 

  Ifølge Kallevig Arnesen er fellesnevneren for kundene et ønske om å bruke overskuddet til å sikre deres økonomiske fremtid. 

  – Ofte er det individer og familier som ønsker å prioritere tiden sin på nettopp familie, fritid, reise og ting som gir glede i hverdagen. 

  Slik velger du riktig formuesforvalter

  Å overlate formuen sin til andre kan føles overveldende. Rådgiveren må selvsagt ha tilstrekkelig erfaring og kunnskap om investeringsmarkedet, men det er også viktig å finne en rådgiver du har god kjemi med. 

  Noen sjekklistepunkter som kan gjøre deg tryggere i valget inkluderer: 

  1. Erfaring og kompetanse: Sørg for at formuesforvalteren har relevant erfaring og kompetanse innen investeringsrådgivning og porteføljeadministrasjon.
  2. Kostnader og avgifter: Sørg for å forstå alle kostnader og avgifter forbundet med formuesforvaltningstjenester, og velg en forvalter med konkurransedyktige priser.
  3. Tillit og kommunikasjon: Velg en formuesforvalter du føler deg komfortabel med og som du kan kommunisere godt med. Tillit er avgjørende.
  4. Porteføljeutvikling: Velg en formuesforvalter som har en bevisst tilnærming til porteføljeutvikling og som vil hjelpe deg med å oppnå dine langsiktige investeringsmål.
  5. Diversifisering: Sørg for at formuesforvalteren har en strategi for diversifisering av porteføljen din og at den passer din risikotoleranse og investeringshorisont.
  6. Tilgang til ressurser: Velg en formuesforvalter som har tilgang til ressurser og verktøy som kan hjelpe deg med å maksimere din økonomiske situasjon.
  7. Kvalitetssikring: Sørg for at formuesforvalteren har en prosess for kvalitetssikring av investeringsbeslutninger og at den er i tråd med dine behov og mål.

  Finansco – din troverdige partner

  Finansco er en formuesforvalter som tilbyr profesjonell hjelp til personer og familier med formuer. Selskapet ble etablert i 2008 av utbrytere fra bank- og finansinstitusjoner, med et ønske om å tilby personlig rådgivning til sine kunder slik at de kan ta gode investeringsvalg. Finansco jobber med både store og små kunder, kjente og ukjente. 

  – Tillit og åpen kommunikasjon er viktig for oss for å sikre de beste resultatene. Kundereisen starter derfor alltid med en uforpliktende prat hvor vi blir kjent med deg og dine preferanser. Dette gir oss et godt grunnlag for å utvikle en grundig og målrettet plan for forvaltningen av formuen, som er personlig tilpasset dine ønsker og behov. 

  – Vårt mål er at du skal oppleve en følelse av kontroll for fremtiden, avslutter Kallevig Arnesen. 

  Ta gjerne kontakt med oss for en prat om hvordan vi kan hjelpe deg

   

   Meld deg på vårt nyhetsbrev
   Ved å sende inn gir du ditt samtykke til å motta nyhetsbrev og annen relevant informasjon fra oss. Du kan når som helst avregistrere deg fra våre utsendelser.