Formuesforvaltning

Hvorfor jeg velger Finansco Impact

Hvordan oppnå trippel bunnlinje; løse miljømessige og sosiale utfordringer, redusere aksjerisikoen, og skape finansiell avkastning.

  Vi i Finansco har bred erfaring innen formuesforvaltning, kapitalforvaltning og forretningsførsel.  Jeg ønsker mer informasjon om følgende  Når du klikker på send inn, gir du Finansco tillatelse til å lagre og behandle de personlige opplysningene som ble sendt ovenfor for å yte forespurt tjeneste.

  Jeg er en «klimaversting», så hva er mitt bidrag i kampen mot klima- og miljøproblemene?

  Klimaforandringene er en av de største utfordringene i det 21- århundre. Temperaturene stiger, tørke og skogbranner skjer oftere, hvordan det regner forandrer seg, breer og snø smelter, og havene stiger.

  Om vi skal få løst disse problemene bør alle bidra, mener jeg. Store bidrag som små. Selv er jeg antagelig en klimaversting. Jeg reiser mye innenlands og utenlands både i forbindelse med jobb og privat. Jeg flyr mer enn gjennomsnittet, jeg kjører en fossil bil (den skal snart byttes ut med en el-bil), og jeg spiser antagelig mer rødt kjøtt enn gjennomsnittet (jeg er jeger så mesteparten av kjøttet er skaffet på eget vis). Jeg er en utstyrsfreak når det kommer til idrett og har en bod med altfor mye sportsutstyr, og jeg er ikke flink til å kjøpe ting brukt.

  Så hva er mitt bidrag for å være med å løse klimautfordringene?

  Konkrete tiltak

  FNs klimapanel har foreslått noen konkrete tiltak for å kutte klimagassutslippene;

  • Energisektoren må bli mer bærekraftig.
  • Byene må bygges på en klimavennlig måte.
  • Menneskers forbruk og livstil må være bærekraftig.

  Ett av mine bidrag er at jeg investerer mine sparepenger i Finansco Impact som er en portefølje av løsningsselskaper som alle fokuserer på å bidra på én eller flere av FNs 17 bærekraftsmål. Her går mine sparepenger i over 350 forskjellige løsningsselskaper, blant annet i fornybar energi, vanneffektivisering, karbonlagring og bærekraftig mat.

  Målet er å ha trippel bunnlinje; løse miljømessige og sosiale utfordringer, redusere aksjerisikoen ved å være investert i fremtiden, og å skape finansiell avkastning.

  201113_img

  Verdiskapning er viktig

  For meg som jobber med å skaffe avkastning til Finansco sine kunder hver dag, kan jeg ikke legge skjul på at avkastningsaspektet er viktig. Om jeg måtte gitt fra meg finansiell avkastning på mine sparepenger ved å investere i løsningsselskaper, ville jeg antagelig allokert midlene annerledes.

  Heldigvis er myten om at man må gi fra seg finansiell avkastning ved å investere i løsningsselskaper borte. Fra vi startet opp Finansco Impact har porteføljen levert bedre avkastning enn globale aksjer og langt bedre enn norske aksjer. Og jeg tror dette bare vil fortsette. Både store og mindre aktører i finansmarkedene allokerer midlene til selskaper som søker trippel bunnlinje, og vi har antageligvis bare sett starten.

  Jeg tror derfor et av de viktigste og enkleste områdene vi nordmenn kan bidra på er ved å allokere våre sparepenger i selskaper som prøver å løse klima- og miljøutfordringene. Og tilbake får du også antageligvis bedre avkastning enn å ha midlene i mer generelle selskaper/fond.

   Meld deg på vårt nyhetsbrev
   Ved å sende inn gir du ditt samtykke til å motta nyhetsbrev og annen relevant informasjon fra oss. Du kan når som helst avregistrere deg fra våre utsendelser.