Formuesforvaltning

Hvor attraktivt er det å kjøpe en utleiebolig?

Hvordan oppnå trippel bunnlinje; løse miljømessige og sosiale utfordringer, redusere aksjerisikoen, og skape finansiell avkastning.

  Vi i Finansco har bred erfaring innen formuesforvaltning, kapitalforvaltning og forretningsførsel.  Jeg ønsker mer informasjon om følgende  Når du klikker på send inn, gir du Finansco tillatelse til å lagre og behandle de personlige opplysningene som ble sendt ovenfor for å yte forespurt tjeneste.

  For mange er det å kjøpe en utleieleilighet et plasseringsalternativ når man er på jakt etter avkastning på pengene sine. Men hvor attraktivt er det å kjøpe en utleiebolig?

  Før man kjøper en utleieleilighet er det helt sentralt å finne riktige område og objekt. Og dette vil i stor grad være med å påvirke på hvor mye du sitter igjen med.

  Om man ser på Oslo vil St. Hanshaugen være et område som er attraktiv for utleie, men i likhet med andre sentrumsnære områder i Oslo er det høye kvadratmeterpriser.

  210216_img

  Ved å ta et søk på Finn.no ligger det for øyeblikket ute en typisk utleieleilighet på 42 m2 på St. Hanshaugen med to soverom, og som er nylig renovert. Prisantydning er 4 250 000,-, altså over 100 000,- pr. m2, og den kvadratmeterprisen er mer vanlig enn uvanlig på små leiligheter sentralt i Oslo. Fordelen med en liten leilighet med en forholdsvis høy leiesum er man oppnår en bedre «yield».

  Under ser man regnestykke på denne konkrete leiligheten, og det er stipulert at man får 14 000,- i måneden i leieinntekter. Men siden man skal slite med å ha den leid ut hele året, ligger det i regnestykket at man oppnår utleie i kun 11 av 12 måneder.

  Regnestykke utleiebolig

  Kjøpssum

  4 250 000,-

  Dokumentavgift

  106 250,-

  Leieinntekter
  14 000,- i mnd i 11 av 12 mnd)

  154 000,-

  Brutto Yield

  3,54 %

  40 % egenkapital
  I Oslo krever det 40 % EK for kjøp av utleieleilighet)

  1 742 500,-

  Lån

  2 613 750,-

  Felleskostnader
  (2 196,- i mnd)

  26 316,-

  Vedlikehold
  (0,5 % av boligverdien)

  21 250,-

  Rentekostnader 1,85 %

  48 354,-

  Resultat før skatt

  58 080,-

  Skatt 22 %

  12 778,-

  Resultat etter skatt

  45 302,-

  Avkastning på EK

  2,60 %

   

  Avkastningen på egenkapitalen er ikke særlig mye å skryte av, så for å få regnestykket til å gå opp må man prise inn at boligprisene fortsetter å stige. Jeg skal ikke prøve meg en spådom om boligprisene fremover, men det er verdt å huske på at eiendom IKKE er risikofritt og at den seneste tidens boligprisfest (spesielt i Oslo) ikke er noe garanti for at det fortsetter. Sist vi hadde et krakk i boligprisene i Norge under bankkrisen i slutten av 80-tallet falt boligprisene med 36 % over de neste 5 årene. I Stavanger er for eksempel boligprisene lavere i dag enn de var for 5 år siden.

  Her har jeg kun sett på de finansielle tallene som man må vurdere før man kjøper utleie-leilighet.

  Andre faktor man må ha med i totalregnestykke er;

  • Hele prosessen med å kjøpe en bolig med å avdekke feil/mangler etc.
  • Finne gode leietakere
  • Administrasjon og vedlikehold

  Finansco får ofte spørsmål fra våre kunder om man bør investere i utleiebolig eller ikke. For noen kan det passe inn i porteføljen, for andre passer det ikke. Som formuesforvalter ser vi på helheten til våre kunder.

  Har du spørsmål om utleieleilighet kan passe med dine andre investeringer så ta kontakt med oss her for en hyggelig prat om dine muligheter.

   Meld deg på vårt nyhetsbrev
   Ved å sende inn gir du ditt samtykke til å motta nyhetsbrev og annen relevant informasjon fra oss. Du kan når som helst avregistrere deg fra våre utsendelser.