Formuesforvaltning

Hva er bærekraftige investeringer og fond?

Etiske og grønne investeringer, ESG og bærekraftige investeringer. Hva betyr egentlig dette – og hva er forskjellene? Les og lær mer om dette her.

  Vi i Finansco har bred erfaring innen formuesforvaltning, kapitalforvaltning og forretningsførsel.  Jeg ønsker mer informasjon om følgende  Når du klikker på send inn, gir du Finansco tillatelse til å lagre og behandle de personlige opplysningene som ble sendt ovenfor for å yte forespurt tjeneste.

  Det finnes flere ulike varianter av bærekraftige investeringer – etiske, grønne, ESG, etc. Men hva betyr egentlig dette – og er det forskjeller – og hva er de?

  Hva er ESG?

  Mange selskaper har en såkalt ESG-merking. ESG står for Environmental (miljø), Social (sosial) og Governance (eierstyring), og handler særlig om å unngå «verstingselskapene». ESG er finansiell risk gjennom en bærekraftig linse. ESG er en økende trend, blant annet fordi ny forskning øker folks bevissthet rundt fremtidige konsekvenser av dagens handlinger. Du trenger ikke gi bort avkastning for å investere ansvarlig.

  Les mer om ESG og hvorfor det er viktig i impact- og bærekraftsinvesteringer >>>

  Vi synes ikke dette er nok. I stedet for å bare gjøre negativ screening for å utelukke slike selskaper, sjekker vi også at selskapene har en positiv effekt på miljøet – og at disse effektene er målbare.

  210223_img

  Bærekraft kan være skogbruk og jordbruk, ansvarlig forbruk, liv på land og i vann, likestilling, utdanning, grønne bygninger eller effektiv energilagring.

  Det kan være vanskelig å gjøre ekte, bærekraftige investeringer. Samtidig er fondene som investerer i løsningsselskapene ofte utilgjengelig for folk flest. Derfor kan det være lurt å velge en partner på formuesforvaltning.

  Finansco Impact

  Finansco har en bærekraftig fondsportefølje for tiden bestående av 11 fond og hjelper deg å velge riktig ut ifra dine ønsker og behov.

  {{cta(‘be5baadf-24f2-4bc7-a7d8-f5ae8079d2b3′,’justifycenter’)}}

  Ved å investere i Finansco Impact kan man se for seg en trippel bunnlinje hvor man kan oppnå både bedre avkastning, utgjør en forskjell på sosiale og miljømessige forhold og samtidig kanskje også løpe noe mindre risiko enn ved øvrige aksjefond.

  Les mer om hvordan ESG påvirker avkastning i impact- og bærekraftsinvesteringer >>>

  Fordeler ved å investere bærekraftig

  • Du bidrar til en bedre verden samtidig som du får aksjemarkedets avkastning
  • Gjennom Finansco får du tilgang på fond du ikke får i din egen bank
  • Fondene er grundig testet med tanke på risiko og avkastning
  • Invester i fond uten å gå på akkord med personlige verdier

  Hvordan velge fond til Finansco Impact?

  Gjennom flere år med analyser og testing av risiko og avkastning har vi valgt ut de riktige fondene for våre kunder. Våre bærekraftige fond har kommet gjennom et svært trangt nåløye, men de vil uansett bli fulgt tett opp og eventuelt byttet ut ved behov.

  Det er viktig for oss i Finansco at du som kunde blir fornøyd og føler deg komfortabel med den investeringen du gjør. Derfor bruker vi god tid på å skreddersy og finne den riktige sammensetningen av fond for deg, basert på dine sparemål, tidshorisont og risikotoleranse.

   Meld deg på vårt nyhetsbrev
   Ved å sende inn gir du ditt samtykke til å motta nyhetsbrev og annen relevant informasjon fra oss. Du kan når som helst avregistrere deg fra våre utsendelser.