Formuesforvaltning

Hva bør man bruke skattepengene på?

I disse tider har de fleste vært inne og sjekket skattemeldingen. Noen må betale restskatt, mens andre får igjen penger på skatten. Men hva bør du gjøre med disse pengene?

  Vi i Finansco har bred erfaring innen formuesforvaltning, kapitalforvaltning og forretningsførsel.  Jeg ønsker mer informasjon om følgende  Når du klikker på send inn, gir du Finansco tillatelse til å lagre og behandle de personlige opplysningene som ble sendt ovenfor for å yte forespurt tjeneste.

  I disse tider har de fleste vært inne og sjekket skattemeldingen for 2019. Noen har betalt for lite skatt gjennom året og må betale restskatt, mens andre får igjen penger på skatten som et resultat av å ha betalt for mye. Christian Kallevig Arnesen, partner i Finansco, var en del av ekspertpanelet i Dine-Penger sin april utgave, og her ble det tatt opp flere viktige temaer forbundet med skatt. Dersom man er en av «heldige» som har fått igjen penger på skatten lurer man ofte på hva disse pengene skal brukes til.

  «Heldig»

  «Heldig» står her i hermetegn fordi det ofte betyr at man har regnet feil på hvor mye skatt man skulle ha betalt. Se for deg at du får igjen 12.000,- på skatten ett år. Det er selvsagt en positiv nyhet for de fleste, men det betyr også at man i utgangspunktet kunne hatt 1.000,- mer i måneden gjennom året. Denne 1.000,- kunne man eksempelvis ha satt av i fondssparing på månedlig basis. Ved å gjøre dette ville man skapt avkastning over tid, som igjen fører til at denne 1000-lappen ville økt i verdi.

  Nok om det, og tilbake til spørsmålet om hva disse pengene kan brukes til. Mange har materielle ting man kanskje har ønsket seg og nå har råd til. Eksempler kan være en veske, et par sko, en klokke, en dress etc. Det er selvsagt gøy å «endelig» få muligheten til å kunne kjøpe noe man har ønsket seg over lang tid, men burde man benytte pengene til slike ting?

  200520_image_900x300_

  Dyre forbrukslån

  Det er en kjent sak at veldig mange i Norge har dyre forbrukslån med høye renter. I første omgang vil anbefalingen for de fleste være å kvitte seg med den «dyre» gjelden. Dersom man ikke har noen form for forbruksgjeld, og har en fornuftig gjeldsgrad på formuen, kan det for de fleste være fornuftig å se på langsiktig sparing i fond. Fond er en god måte å spare langsiktig på ettersom den forventede langsiktige avkastningen (renten) er høyere enn innskuddsrenten i bank. Midlene som plasseres i fond er også likvide, slik man ikke låser opp kapitalen sin.

  Ta gjerne kontakt med Finansco for et uforpliktende og hyggelig prat rundt fondssparing.

   Meld deg på vårt nyhetsbrev
   Ved å sende inn gir du ditt samtykke til å motta nyhetsbrev og annen relevant informasjon fra oss. Du kan når som helst avregistrere deg fra våre utsendelser.