Formuesforvaltning

Bruk investeringsrådgiveren din mer aktivt

Hvordan du kan unngå useriøse aktører i finansbransjen og hvordan vi hjelper våre kunder med vurdering av ulike typer plasseringer?

  Vi i Finansco har bred erfaring innen formuesforvaltning, kapitalforvaltning og forretningsførsel.  Jeg ønsker mer informasjon om følgende  Når du klikker på send inn, gir du Finansco tillatelse til å lagre og behandle de personlige opplysningene som ble sendt ovenfor for å yte forespurt tjeneste.

  I fjor sommer skrev Dagens Næringsliv en artikkelserie om skurkene i Finansbransjen, «The Golden Oldies». I etterkant av denne serien skrev vi flere blogginnlegg om hvordan du kan unngå slike aktører og hvordan vi hjelper våre kunder med vurdering av slike typer plasseringer, som f. eks blogginnlegget «Jakten på «The Golden Oldies»«.

  Siden det har gått en stund siden DN satte dette på dagsorden ønsker jeg å dra dette opp i lyset igjen. Spesielt det faktum at flere burde bruke sin investeringsrådgiver mer aktivt, uavhengig om du er kunde hos Finansco eller noen av de andre seriøse rådgiverne i bransjen.

  bruk rådgiveren din mer aktivt

  Som nevnt i blogginnlegget «Jakten på «The Golden Oldies»» så har vi i Finansco antakelig spart våre kunder for tap på titalls millioner kroner ved å fraråde disse investeringene. Dessverre er det fortsatt mange som investerer i lignende prosjekter. Mange er opptatt om fondsporteføljen har gitt 6% avkastning eller 8% avkastning, men der det virkelige slaget står når det kommer til forvaltning av sine midler er å unngå store feil. Det å plassere en større andel av sin likvide portefølje i prosjekter man taper hele eller store deler av midlene er en feil som tar langt tid å rette opp.

  Min anbefaling er å bruke din rådgiver eller formueforvalter aktivt. Blir du tilbudt en «fantastisk» investeringsmulighet så send tilbudet videre til din forvalter for en vurdering. Ofte kan vi raskt se om dette er en god investering eller ikke, og er vi usikre så har vi mange samarbeidspartnere vi kan diskutere og rådføre oss med. Dessverre er det slik at de aller fleste av tilbudene vi får videresendt oss fra våre kunder eller andre er uegnede produkter. Og de gangene vi får tilsendt seriøse plasseringsalternativer, så vurderer vi ikke vare investeringen på egenhånd, men også om den passer inn porteføljen til den enkelte kunde utifra kundens risikoprofil, tidshorisont og de mål og behov hver enkelt kunde har.

  Skulle du ikke ha en rådgiver eller forvalter så ta gjerne kontakt med oss, så kan vi hjelpe deg med å luke bort «tulleproduktene».

   Meld deg på vårt nyhetsbrev
   Ved å sende inn gir du ditt samtykke til å motta nyhetsbrev og annen relevant informasjon fra oss. Du kan når som helst avregistrere deg fra våre utsendelser.