Formuesforvaltning

Finansco hever kompetansen på bærekraftige investeringer

Finansco er Norges første formuesforvalter til å gjennomføre Fordypningsstudium i Bærekraftig finansiell analyse i regi av Norske Finansanalytikeres Forening og NHH.

  Vi i Finansco har bred erfaring innen formuesforvaltning, kapitalforvaltning og forretningsførsel.  Jeg ønsker mer informasjon om følgende  Når du klikker på send inn, gir du Finansco tillatelse til å lagre og behandle de personlige opplysningene som ble sendt ovenfor for å yte forespurt tjeneste.

  Finansco er Norges første formuesforvaltningsmiljø til å gjennomføre det første Fordypningsstudium i Bærekraftig finansiell analyse i regi av Norske Finansanalytikeres Forening og Norges Handelshøyskole.

  Med økende interesse for og fokus på temaer som ESG, bærekraft og Impact investeringer i finansbransjen, har Norske Finansanalytikeres Forening (NFF) lansert et nytt utdanningstilbud innen Bærekraftig Finans. Tilbudet er ment å imøtekomme kapitalmarkedets økende behov for å analysere og jobbe med temaene over i et finansielt perspektiv.

  NFF-logo-2020

  Tilbudet har blitt møtt med stor interesse i det norske finansmarkedet og Finanscos senior porteføljeforvalter, Kjetil Gregersen, CFA, som bl.a. har ansvar for Finansco Impact-porteføljen, var en av 35 utvalgte deltagere på dette første fordypningsstudiet.

  kjetil_1200x628_blue-logo

  Målet er å skape forståelse for hvordan bærekraftsinnsikt best inkluderes i finansiell analyse av selskap og investeringsporteføljer. Der tradisjonell finans har fokus på finansiell verdsettelse, inkluderer bærekraftig finans både risikoer og muligheter i utvidede analyser som inkluderer ESG.

  Utdanningen består av tre moduler og deltagere vil etter fullført utdanningen få tittelen NFF Bærekraftsanalytiker. Den første delen fokuserer på aktuelle bærekraftsutfordringer og bærekraftige forretningsmodeller, materialitetsanalyser og bærekraftig rapportering. Del to integrerer bærekraft i finansiell verdsettelse med utgangspunkt i tradisjonelle verdsettelsesmodeller. Tredje del fokuserer på hvordan bærekraft best inkluderes i porteføljeforvaltning, både på overordnet nivå og for de viktigste aktivaklassene. Studiet avrundes ved at deltagerne utarbeider gruppebaserte fagoppgaver av egne, bærekraftsrelaterte tema, og presenterer og drøfter disse.

   Meld deg på vårt nyhetsbrev
   Ved å sende inn gir du ditt samtykke til å motta nyhetsbrev og annen relevant informasjon fra oss. Du kan når som helst avregistrere deg fra våre utsendelser.