Vi i Finansco har bred erfaring innen formuesforvaltning, kapitalforvaltning og forretningsførsel.  Jeg ønsker mer informasjon om følgende  Når du klikker på send inn, gir du Finansco tillatelse til å lagre og behandle de personlige opplysningene som ble sendt ovenfor for å yte forespurt tjeneste.

  Hei alle sammen.

  Håper alle har hatt en fin jul og nå en god romjul. Det nærmer seg slutten på 2018, og vi benytter anledningen til å ta et tilbakeblikk på året som gikk og se på nyhetene som kommer i 2019.

  Risikoen vi hadde glemt

  For første gang på lenge ble vi igjen påmint aksjemarkedets risiko – en helt naturlig del av det å plassere penger i fond og aksjer – nemlig at verdiene i perioder kan falle. Særlig de siste 3 månedene har aksjemarkedene falt en del. Faktisk  var Oslo Børs en av få markeder som klarte å holde seg i positivt terreng lenge, men selv vår hjemlige børs måtte til slutt gi tapt. I skrivende stund er Oslo Børs ned 1,8 % etter en markant oppsving siste markedsdag. Både Verdensindeksen, USA, Europa, Norden og Fremvoksende Markeder har utviklet seg negativt i år – med minus 6-15 %. Da blir det utfordrende å skape positiv avkastning.

  Heldig nok har vi i den siste 3 månedersperioden vært i prosess med flytting av våre kunder til ny handelsplattform, som har betydd at disse i perioder har vært ute av aksjemarkedet. Dette har dempet deres verdifall. Valuta (svekkelse av NOK) har dempet dette fallet ytterligere noe for oss nordmenn.

  Aksjemarkedet er som det er – det er det samme for oss som for våre konkurrenter. Vi erfarer at vi har en opplyst og profesjonell nok kundemasse til at det er forståelse for at avkastningstallene svinger fra år til år. Her skal dere ha skryt. At man ikke handler i affekt i slike perioder er noe som kommer til å ha positiv innvirkning på deres fremtidige resultater. Tålmodighet lønner seg – selv om det kan være utfordrende i blant.

  Utfordringer i vente?

  Korreksjonen mange har ventet på de seneste årene har vi nå vært igjennom, med et fall på over 15-20 % fra toppene for 3-4 måneder siden. Det betyr ikke at fallet nødvendigvis er ferdig, men det gir i hvert fall rom for bedre kjøp nå enn ved inngangen til året. Prisingen av verdens børser er ikke like høy som det har vært – faktisk ser vi nå mer normal og gjennomsnittlig prising. Selskapene tjener gode penger og det er bra vekst. Fundamentale forhold er således positive. Og vi må fortsatt ha tro på at fundamentale forhold er viktigere for markedets langsiktige utvikling enn Twitter-bruken til en viss Donald.

  Selvsagt er det utfordringer i vente. Det har det alltid vært – og det kommer det alltid til å være. På tross av at USA sin kredittverdighet for første gang ble nedgradert i 2011, eller at vi var bekymret for gjelden til Hellas for noen år siden, eller at Donald Trump ble valgt som president i USA, så står aksjemarkedene høyere nå enn da vi ble gjort kjent med disse utfordringene. Aksjemarkedet overlever alltid slike utfordringer, så lenge man er tålmodig. Og det vil den fortsette med.

  At aksjemarkedene har falt igjennom 2018 gir jo også bedre vilkår for plassering i 2019, ved at man får samme varen som tidligere, bare til lavere pris. Allikevel virker det klart at å gjøre kvalifiserte fondsvalg blir viktigere de neste 5 årene enn det som har vært tilfellet de seneste 5 årene.

  Moteord både i 2018 og 2019

  Handelskrig er et begrep vi for alvor ble kjent med i 2018, som vil være gjeldende også for 2019. Det samme gjelder Brexit. Allikevel er hverken handelskrig eller Brexit så ukjente fenomen for markedene når vi går inn i 2019 som det de var i 2018, og det er særlig dette med usikkerhet markedet liker dårlig.

  Den geopolitiske uroen som ligger i både handelskrig og brexit er noe vi skal ta på alvor også i 2019. Det er ganske sikkert noe Øystein Dørum, sjeføkonom i NHO, kommer inn på under sitt innlegg på FINANSCOdagen 14. januar.

  Ny kundeportal

  I løpet av høsten 2018 har vi introdusert vår nye kundeportal – FinanscoOnline. Den samme investorsikkerheten og tilgjengeligheten på midlene som før, men på en plattform med et betydelig større fondsutvalg og lavere fondshonorarer.

  Vi har nå tilgjengelig over 100.000 fond, som kan handles til vesentlig lavere honorarer, for våre kunder. Rimelige fondshonorarer og tilgang til alle verdens fondsforvaltere kommer definitivt våre kunder til gode. Dette er det få andre som kan matche oss på, og noe som vil være til hjelp i å gi kundene god avkastning i årene som kommer.

  Økt kompetanse hos Finansco

  Igjennom året har vi styrket staben ytterligere. På seniornivå vil vi trekke frem særlig tre av våre ansettelser.

  Katinka B. Nielsen ble ansatt i januar 2018 som markedssjef, og markerte en stor og ny satsning for Finansco. Etter tilbakemeldinger fra flere kunder ønsket vi å øke vår synlighet, særlig for å kunne gi våre kunder et innblikk i vår hverdag og vår kompetanse. Katinka ble da en helt naturlig ressurs for å profesjonalisere vår kontakt ut mot dere.

  I mars ansatte vi Fredrik Dahl som senior formuesforvalter. Han har tidligere erfaring med investeringsrådgivning, aksjemegling og private equity. Fredrik er nå også en del av vår produktgruppe. Med sin kompetanse og nøysomhet på struktur blir han en viktig ressurs når vi nå skal løfte vår helhetlige kunderådgivning ytterligere. Foruten å være faglig meget dyktig, brenner han for  helhetlig rådgivning til kundene, og blir dermed en viktig del av vår videre satsning på dette. Et virkelig scoop for Finansco og våre kunder!

  Emil Bull ble ansatt i september, og har nesten 50 års (!) erfaring med kapitalforvaltning, fra særlig Storebrand, Alfred Berg og Pareto Asset Management. Et flott tilskudd til vårt forvaltnings- og analyseteam. Etter 50 år som profesjonell kapitalforvalter er hans erfaringer at fundamentale markedsforhold og langsiktig deltagelse i aksjemarkedet er de viktigste faktorene for å få god risikojustert avkastning.

  Kommende nyheter

  Nyhetene for 2019 er flere, og vi gleder oss til å kunne presentere dem. På FINANSCOdagen som avholdes 14. januar vil vi presentere spennende, nye investeringsverktøy, og hvordan vi jobber spesifikt med bærekraftige investeringer. For sistnevnte holder det nemlig ikke å «bare» velge bort verstingselskapene når man skal plukke aksjer/fond. Men man må plukke de selskapene som faktisk har en positiv og målbar påvirkning på miljøet og fremtiden. Det er dette som er «impact investing», eller «påvirkningsinvesteringer» om man skal ha et norsk ord, og dette gir god mening både med tanke på avkastning og vårt fremtidsansvar. Dette temaet skriver vi også mer om i nyttårsutgaven av Finansavisen, som er i salg mandag 31. desember.

  GOD JUL!

  På vegne av alle oss i Finansco vil vi ønske våre kunder og følgere en fortsatt riktig god jul og godt nytt år! Måtte resten av høytiden fylles med mye hygge og samvær med dine nærmeste! Vi gleder oss til å snakke med våre kunder på nyåret!


  Har du lyst til å høre mer om hva vi kan gjøre for deg, har du spørsmål eller bare interessert i en uforpliktende prat?

  [gravityform id=»10″ title=»true» description=»true»]

   Meld deg på vårt nyhetsbrev
   Ved å sende inn gir du ditt samtykke til å motta nyhetsbrev og annen relevant informasjon fra oss. Du kan når som helst avregistrere deg fra våre utsendelser.