Annet

God jul og godt nyttår fra Finansco!

Et spesielt år nærmer seg slutten. Vi ønsker å benytte anledningen til å takke for året 2020 og ønske alle en riktig god jul og et godt nyttår!

  Vi i Finansco har bred erfaring innen formuesforvaltning, kapitalforvaltning og forretningsførsel.  Jeg ønsker mer informasjon om følgende  Når du klikker på send inn, gir du Finansco tillatelse til å lagre og behandle de personlige opplysningene som ble sendt ovenfor for å yte forespurt tjeneste.

  Et spesielt år nærmer seg slutten, og vi ønsker å benytte anledningen til å oppsummere det som har preget Finansco-året 2020, og gi et lite innblikk i hva som blir sentralt for Finansco i året som kommer.

  2020 ble året hvor vi ble «tvangsdigitalisert», for alvor lærte oss å bruke Teams og Zoom, og virkelig har blitt kjent med hjemmekontorets gleder – og utfordringer. Børskrakket var et faktum i mars, og arbeidsledigheten nådde høyder vi ikke har sett på flere generasjoner. I tillegg har rentene falt til et nivå som gjør at banksparerne nå må forberede seg på å tape kjøpekraft i all overskuelig fremtid. Aller verst har det likevel gått ut over alle de som eier, driver eller er ansatt i bedrifter som nærmest over natten fikk hele sitt inntektsgrunnlag revet bort.

  Selv om mange nordmenn har opplevd tøffe tak, og fortsatt står i en veldig tøff situasjon, har vi som nasjon nytt godt av et velfungerende velferdssystem, og at vi har en gigantisk fellesformue som kan understøtte arbeidsplasser og bedrifter. Vår kollektive respons på pandemien har vært imponerende, og få. om noen nasjon. har kommet bedre ut av dette – i hvert fall så langt.

  2020_1200x628

  2020 – året hvor det meste gikk veien

  For Finansco sine kunder er vi, selv om det fortsatt er noen dager igjen av året, overbevist om at man vil se tilbake på 2020 som året hvor det meste gikk veien – om man vender blikket mot de finansielle plasseringene. Vi vil i hvert fall peke på følgende hovedpunkter:

  • På vei inn i pandemien og børskrakket hadde vi tatt ned risikoen veldig betydelig i både Finansco Dynamisk Aktivallokering «FDA» og i Finansco Høyrente. Vi kjøpte tilbake aksjeeksponering i FDA og kredittfond i Finansco Høyrente på det som viste seg å være svært gunstige tidspunkter. Både Finansco Høyrente og FDA (se tabell under) har levert markedsledende avkastning i 2020 sett under ett.
  • Vår satsning på investeringer i bærekraft og «løsningsselskaper» (selskaper som leverer målbare resultater mot FNs bærekraftsmål) fortsetter å betale seg. Selv om året ikke er ferdig vet vi allerede at Finansco Impact har levert betydelig meravkastning mot gjennomsnittet av globale aksjer. I tillegg bidrar disse investeringene til en bedre klode til fremtidige generasjoner.
  • Finansco Norge har levert betydelig meravkastning mot Oslo Børs også i år. Vår egenutviklede momentumstrategi fortsetter å levere.
  • German Property ble realisert med gjennomsnittlig avkastning på 124% for våre kunder.
  • Finansco har konvertert betydelige kundemidler over i «porteføljeforvaltning», og utnytter vår tilgang til ca. 150.000 verdipapirfond, og Finansco Online. Dette gir oss mulighet til å bytte ut fond mer effektivt, og levere en bedre tjeneste.
  • Finansco har fått et tydelig fotfeste i finansmediene, hvor vi brukes som «ekspert» på ulike temaer innen personlig økonomi, investoradferd, fond generelt, og rådgivning rundt forvaltning av formue. Dette tar vi som et tegn på tillit til vår kompetanse.

  Resultatet av dette er at vi aldri har hatt større kundetilstrømning til Finansco, og vår aller viktigste kilde til nye kunder er dem som henvender seg til oss etter at dere som allerede er kunde har anbefalt oss. Vi setter veldig pris på denne anerkjennelsen, og ønsker å rette en stor og ektefølt takk til alle som har anbefalt å ta kontakt med Finansco og våre formuesforvaltere!

  Finansco legger også i år bak seg vårt beste driftsår noensinne, og har satt rekorder på omtrent alle tall vi kan måle. Etter over 12 års drift er vi nå en solid etablert aktør, og i takt med gode resultater og stadig tilstrømning av nye kunder øker vi også ambisjonsnivået for årene som kommer.

  2021 – våre satningsområder

  På vei inn i 2021 kommer vi til å satse på:

  • at Finansco fortsetter å få anerkjennelse som en «økonomisk butler» som tar utgangspunkt i hver enkelt sin situasjon, og oppleves som en støtte i finansielle problemstillinger.
  • at en stadig større andel av investeringene kanaliseres til bærekraftig næringsliv, og at Finansco bidrar til dette.
  • at Finansco Impact fortsetter å være den desidert bredest diversifiserte bærekraftsporteføljen tilgjengelig for norske investorer og sparere.
  • å fortsette med «målbasert formuesforvaltning», hvor vi etablerer uttaksplaner og strategier som bidrar til bekymringsløs overgang til pensjonstilværelse.
  • at flest mulig av våre kunder har etablert fremtidsfullmakt, eventuelle samboeravtaler, testamenter og øvrige avtaler man bør etablere.
  • at eksisterende kunder fortsatt vil ha så høy tillit til oss at de fortsetter å være våre ambassadører ut mot nye kontakter.

  Dette er ambisjoner vi er ganske sikre på at vi vil lykkes med.

  Vi har også bestemt oss for å ta sikte på å bli første norske formuesforvaltningsselskap og investeringsrådgiver som implementerer bærekraft som et ledd i formuesforvaltningen – godt i tide før dette kommer til å komme som forskrift(er) i årene som kommer. Det er ambisiøst, men vi var først ute med å definere at bærekraftige investeringer kom til å bli en megatrend, så hvorfor skal vi ikke klare dette også?

  Som leder for selskapet er det også gledelig å rapportere at selv om pålagt hjemmekontor har forhindret mye av den daglige og gode kontakten vi har hatt (og den savner vi virkelig!), så oppleves miljøet i Finansco som veldig godt. Vår senest ankomne formuesforvalter har nå allerede 3 års erfaring i Finansco, og vi oppleves som stabile i alle ledd i organisasjonen.

  Det er altså både en erfaren, sulten og stolt Finansco-gjeng som ser frem til å jobbe for dere i det nye året.

  Med det ønsker vi alle en riktig god julehøytid, og et fremgangsrikt nytt investeringsår!

  AdobeStock_302343323

   Meld deg på vårt nyhetsbrev
   Ved å sende inn gir du ditt samtykke til å motta nyhetsbrev og annen relevant informasjon fra oss. Du kan når som helst avregistrere deg fra våre utsendelser.