Nyheter

Velkommen til FINANSCOdagen 2024 på Vika Kino

Som alltid med dagsaktuelle temaer. Denne gangen er det foredrag fra tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen, USA-ekspert Eirik Bergesen om presidentvalget, Eirik Norman Hansen skal lære oss om kunstig intelligens og Finansco skal snakke om fonds- og finansmarkedet.

Tradisjonen tro avholder vi FINANSCOdagen også i starten av 2024 – nærmere bestemt tirsdag 23. januar.

Arrangementet er åpent for alle, så det er lov å ta med seg familie, kolleger eller venner. Vårt mål er å få dekket dagsaktuelle temaer på en god og lettfattelig måte. Hvis alle går litt klokere ut enn da de kom inn er vi godt fornøyd. Vel møtt!

Dato: tirsdag 23. januar

Tidspunkt: kl 17:00 – 19:30. Dørene åpner kl 16:00

Sted: Vika Kino (legg merke til at det ikke er samme sted som tidligere)

Arrangementet er kostnadsfritt, det er enkel bevertning, og det er åpent for alle.

OBS: De siste to årene har vi måttet stenge påmeldingen noen uker før arrangementsdato fordi påmeldingene har vært mange. Vær derfor tidlig ute med å sikre deg/dere plass.

Noen bilder fra fjorårets arrangement.

Foredragene

I år, som i fjor, vil det komme tre spennende eksterne foredragsholdere, i tillegg til et innlegg fra Finansco om hvordan man bør plassere sin overskuddslikviditet basert på dagens markedsklima.

Eirik Norman Hansen

Hvordan bruke kunstig intelligens til hverdags? Og, bør vi være bekymret for hva kunstig intelligens kan bety for fremtiden?

Eirik Norman Hansen er futurist, teknologioptimist, og en av Norges mest etterspurte formidlere. Han er spesielt opptatt av hva teknologi betyr for mennesker, organisasjoner og samfunn. Med den siste tidens tydelige inntog av kunstig intelligens i våre liv, med ChatGPT som ett eksempel, er hans tema svært dagsaktuelt. Bør kunstig intelligens begrenses, omfavnes eller et sted midt imellom?

Øystein Olsen

Tidligere sentralbanksjef i Norges Bank, nå samfunnsøkonom i tankesmien Civita. Hvilke verktøy har Norges Bank i rentepolitikken, hvordan bruker de dem best, og hva har vi i vente de kommende ett til to årene? Når kommer rentenedgangen?

Det siste drøye året eller to har vi alle blitt bedre kjent med inflasjon og Norges Banks pengepolitikk, enn det vi kanskje har vært tidligere. Inflasjonen er fortsatt høy, og det er ingen som tør å garantere for at rentetoppen er nådd for denne gangen. Det er få med den dybdekunnskapen og den praktiske erfaringen på nettopp Norges Banks pengepolitikk som den Øystein Olsen har.

Han vil her fortelle litt prinsipielt om hvordan Norges Bank jobber, hvordan og hvorfor pengepolitikken brukes som et verktøy og litt formaninger om hva som må til for å få nasjonen gjennom en noe tøffere økonomisk tid.

Eirik Bergesen

Eirik Bergesen

Presidentvalget i USA står på trappene – et valgår fylt av skittkasting, drama og økt polarisering? Og hvorfor er det fortsatt Trump og Biden som er presidentkandidatene?

Eirik Bergesen er politisk kommentator, programleder og tidligere diplomat. Han formidler både faglig og underholdende, og med sin brede erfaring bak kulissene i politikk og media kommer han til FINANSCOdagen med mye tyngde.

Den 5. november 2024 er det nemlig presidentvalg i USA, og selv om det kanskje er overraskende for en del så står vi fortsatt med President Joe Biden mot tidligere president Donald Trump. For et valgår det blir!

Det var opprinnelig Sofie Høgestøl som skulle holde innlegget, men hun måtte avlyse.

Eirik Furuseth

Finansco har nylig oppnådd både 5 stjerner og gullmedalje for vår forvaltning av verdipapirfondet «FDA». Finansco-gründer Eirik Furuseth forklarer tanken bak investeringsstrategien og mandatet til fondet, som oppsummerer Finansco sitt markedssyn, og vil forklare hvordan dette passer sammen med Finansco sine øvrige investeringsstrategier.

Nå står vi foran et veiskille for rentefond særlig, hvor tidligere års vinnerfond kan bli den neste periodens taperfond, og vice versa – en rotasjon mange fondsinvestorer faktisk ikke kommer til å få med seg før det er for sent. Hva er Finansco sitt markedssyn i det nye året, og hvilke endringer gjøres i FDA?

Ankomst og parkering

Vika Kino ligger i umiddelbar nærhet til både trikk, t-bane, tog og bussholdeplass, med Nationaltheateret som naturlig knutepunkt. Ankommer du med bil ligger det flere parkeringshus i nærheten – blant annet Vika og Vikaterrassen.

* Når du melder deg på FINANSCOdagen godtar du å motta e-postkommunikasjon fra Finansco. Du kan enkelt melde deg av dette nederst i e-postene vi sender ut.