Klart råd fra formuesforvalteren Finansco: Kjøp aksjefond nå

Finansco følges tett av mediene, deriblant Finansavisen. I en artikkel i Finansavisen tirsdag 17.mars kommer Finansco-partner Christian Kallevig Arnesen med klare råd til dem som vurderer å kjøpe aksjefond i disse korona-tider.

  Vi i Finansco har bred erfaring innen formuesforvaltning, kapitalforvaltning og forretningsførsel.  Jeg ønsker mer informasjon om følgende  Når du klikker på send inn, gir du Finansco tillatelse til å lagre og behandle de personlige opplysningene som ble sendt ovenfor for å yte forespurt tjeneste.

  Finansco-partner Christian Kallevig Arnesen følges tett av mediene, deriblant Finansavisen. I en artikkel i Finansavisen tirsdag 17.mars kommer han med klare råd til dem som vurderer å kjøpe aksjefond i disse korona-tider:

  «Verden ser åpenbart ikke lik ut nå som for 2-3 måneder siden. Det bør porteføljene reflektere. Forhåpentligvis har man som formuesforvalter gjort nødvendige og riktige porteføljegrep for kundene i forkant av en situasjon som den vi har i dag. Om man nå sitter med penger investert hos banken eller en annen aktør, som ikke har gjort noen, eller tilstrekkelig med, tilpasninger på plasserte midler, bør man som kunde virkelig våkne opp og bytte aktør!» Finansco gikk inn i 2020 ganske kraftig undervektet i aksjer i våre dynamiske fondsporteføljer, etter å ha tatt ned aksjeandelen gjennom høsten.

  «Her har nok vi vært både heldige og dyktige. Men kundene våre gikk inn i denne krisen med en unormalt høy andel rentefond fordi vi oppfattet børsene som relativt dyre», sier Christian. «Da er det enklere nå å gi rådet om å kjøpe aksjefond, siden børsene nå er over på den billige siden. På den måten får man jo nå betalt for å ha skaffet seg handlingsrom ved ikke alltid å ha vært 100 prosent i aksjer, og vi bruker handlingsrommet vi har skapt for våre kunder istedenfor å måtte si at de må sitte stille i båten», fortsetter partneren.

  Hvordan forholder man seg til aksjekjøp i slike tider? Jo, også det svarer han på: «Først og fremst begynner man kjøpene på nivåer man er komfortabel med på sikt. Vi mener vi er på slike nivåer nå, selv om det på kort sikt selvsagt kan falle enda mer. Videre skal kjøpene spres over flere omganger, og særlig på dager med større markedsfall. Du ender da muligens opp med å kjøpe litt på vei ned, litt på bunnen og litt på vei opp. Ikke bekymre deg for hva som ser «feilkjøpt» ut i det korte bildet om markedet faller litt etter kjøpet. Du får rett på lang sikt, og det vil vises i form av god, langsiktig avkastning».

  Den vanligste feilen investorer gjør i slike tider? «De forsøke å time bunnen», svarer Christian. «Man tror at det hele tiden skal falle litt mer den påfølgende dagen eller uken, og bruker dette som unnskyldning til å vente med fondskjøpene enda litt. Da blir man for grådig, og man gjør seg selv en bjørnetjeneste, for da går man glipp av den prosentvis største oppgangen – nemlig den man har når markedet går fra å være skikkelig forferdelig, til «bare» å være forferdelig», avslutter han.

  OBS: Artikkelen ligger bak betalingsmur

  LES HELE ARTIKKELEN >>>

   Meld deg på vårt nyhetsbrev
   Ved å sende inn gir du ditt samtykke til å motta nyhetsbrev og annen relevant informasjon fra oss. Du kan når som helst avregistrere deg fra våre utsendelser.