Formuesforvalteren Finansco anbefaler kjøp av aktive, norske aksjefond

Finansavisen følger opp med en ny artikkel om råd til hvordan man som investor bør handle i et marked preget av panikk, onsdag 18. mars, og nok en gang støtter de seg på velbegrunnede uttalelse fra Finansco-partner Christian Kallevig Arensen.

  Vi i Finansco har bred erfaring innen formuesforvaltning, kapitalforvaltning og forretningsførsel.  Jeg ønsker mer informasjon om følgende  Når du klikker på send inn, gir du Finansco tillatelse til å lagre og behandle de personlige opplysningene som ble sendt ovenfor for å yte forespurt tjeneste.

  Finansavisen følger opp med en ny artikkel om råd til hvordan man som investor bør handle i et marked preget av panikk, onsdag 18. mars, og nok en gang støtter de seg på velbegrunnede uttalelse fra Finansco-partner Christian Kallevig Arensen.

  «Først og fremst gjelder det å komme seg inn i markedet. Det er det aller viktigste» … «Vi tror at de dyktigste norske forvalterne, særlig i perioder som dette, vil ha en bedre evne til å være nøysom i hvilke selskaper de velger og ikke velger for fondene. Dette kan for eksempel være de selskaper de mener har fått ufortjent mye juling den siste tiden», hvor Christian henspiller til at aktivt forvaltede aksjefond (først og fremst om man skal velge norske fond) bør være mer aktuelt i disse tider enn normalt. «Vi er også betydelig mer komfortable med å kjøpe Oslo Børs til pris/bok 1,2 enn en pris/bok på opp mot 2,0 som vi hadde høsten 2019», fortsetter Christian.

  Av andre råd Christian gir er å fordele kjøpene over ulike tidspunkter, ikke prøv å time bunnen og husk at den norske kronen er svak.

  Christian trekker også frem fordelene som har vist seg ved å ha bærekraftsfokus. «Impact-porteføljen (les: Finansco Impact) er ned 8,3 prosent så langt i år, mens globale aksjefond har falt 21-22 prosent i samme periode (med DNB Global som benchmark). Ved å sammenligne med generelle globale aksjefond uten samme bærekraftsfokus ser vi forskjellen i avkastning og risiko mellom det å tenke bærekraft og ikke. Og så er det ofte globale aksjefond som ofte er alternativet for den generelle investor», svarer Finansco-partneren.

  Meravkastningen på 13 prosentpoeng mot DNB Global er han meget godt fornøyd med.

  «Mye skyldes nok at man i svært liten grad er eksponert mot olje, oljeservice, flyselskaper og reiseliv. Dette er jo interessant å tenke på for fremtidens kriser, eller myndigheters reguleringer i fremtiden, for det er ikke usannsynlig at bærekraftsfond vil være på «den riktige siden» av slike hendelser også i fremtiden», avslutter han.

  OBS: Artikkelen ligger bak betalingsmur

  LES HELE ARTIKKELEN >>>

   Meld deg på vårt nyhetsbrev
   Ved å sende inn gir du ditt samtykke til å motta nyhetsbrev og annen relevant informasjon fra oss. Du kan når som helst avregistrere deg fra våre utsendelser.