Få ned formuesskatten

Hvordan eiendeler verdsettes i skattemeldingen er i endring, det betyr noe for deg fordi det påvirker hva du betaler i formuesskatt. Det blir mer hensiktsmessig a ha penger i aksjer, enn i sekundærbolig.

  Vi i Finansco har bred erfaring innen formuesforvaltning, kapitalforvaltning og forretningsførsel.  Jeg ønsker mer informasjon om følgende  Når du klikker på send inn, gir du Finansco tillatelse til å lagre og behandle de personlige opplysningene som ble sendt ovenfor for å yte forespurt tjeneste.

  Hvordan eiendeler verdsettes i skattemeldingen er i endring, det betyr noe for deg fordi det påvirker hva du betaler i formuesskatt. Det blir mer hensiktsmessig å ha penger i aksjer, enn i sekundærbolig.

  Formuesskatt kan til tider være et engasjerende tema i samfunnsdebatten. Det er viktig å understreke at de fleste er ikke i posisjon til å betale formuesskatt, nettopp på grunn av bunnfradraget, en stor andel av formuen i (primær) bolig og høy gjeld.

  Nettoformuen beregnes ved å trekke fra gjeld, og et bunnfradrag på 1,48 millioner kroner (2,96 MNOK for ektefeller) fra samlet formuesverdi.

  Skattesatsen på 0,85 prosent er todelt, hvor 0,7 pro­sent går ti! kommunen, og 0,15 prosent går til staten.
  Hverken skattesatsen eller bunnfradraget er endret fra 2017 til 2018.

  ELENI FIGENSCHOU, senior formuesforvalter og fagansvarlig hos Finansco forteller Dine Penger hvordan du kan få ned formuesskatten.

  LAST NED ARTIKKELEN >>>

   Meld deg på vårt nyhetsbrev
   Ved å sende inn gir du ditt samtykke til å motta nyhetsbrev og annen relevant informasjon fra oss. Du kan når som helst avregistrere deg fra våre utsendelser.