Markedskommentar

Markedskommentar januar 2018

I markedskommentaren tar vi et tilbakeblikk på forrige måneds viktigste hendelser, hva dette betyr for dine investeringer samt våre forventninger til utviklingen videre.

  Vi i Finansco har bred erfaring innen formuesforvaltning, kapitalforvaltning og forretningsførsel.  Jeg ønsker mer informasjon om følgende  Når du klikker på send inn, gir du Finansco tillatelse til å lagre og behandle de personlige opplysningene som ble sendt ovenfor for å yte forespurt tjeneste.

  I markedskommentaren tar vi et tilbakeblikk på forrige måneds viktigste hendelser, hva dette betyr for dine investeringer samt våre forventninger til utviklingen videre.


  Markedskommentar januar 2018

  • Blandet utvikling i aksjemarkedene i januar
  • Fremvoksende økonomier utvikler seg sterkt
  • Energisektoren er utbombet, men estimatene revideres opp

  markedskommentar januar 2018

  I januar falt de globale aksjemarkedene noe, og mest falt det i Europa. USA utviklet seg omtrent som det globale gjennomsnittet mens fremvoksende økonomier utviklet seg sterkt og endte måneden opp over 2 %.

  Ser vi på markedsutviklingen for de ulike sektorene var det de defensive sektorene infrastruktur og råvarer som leverte den svakeste avkastningen. Finans, kapitalvarer og IT var sektorene som gjorde det best. Utviklingen kan tyde på at aksjemarkedet ser for seg en stigende rente, noe som favoriserer finanssektoren og rammer de defensive sektorene.

  Aksjer er dyrere enn normalt, men fremdeles å foretrekke framfor obligasjoner og bankinnskudd.

  markedskommentar januar 2018

  Innen aksjemarkedet foretrekker vi Europa og fremvoksende økonomier framfor USA som fremstår som dyrt. Inntjeningsestimatene revideres stadig opp innen energisektoren og etter en lang periode med dårlig utvikling kan det være tid for et comeback for energi.


  Last ned markedskommentaren for januar 2018 her >>>


  Espen Seidel

   

  Espen Seidel

  Espen er Investeringsdirektør og Daglig leder for Finansco Forvaltning AS. Han har vært hos Finansco siden 2012. Espen har omfattende erfaring som fondsforvalter, og mener at god risikoforvaltning danner grunnlaget til god fondsforvaltning. Espen har en Master of Applied Economics, Economics and Finance, fra Griffith University i Australia.


  [gravityform id=»10″ title=»true» description=»true»]

   Meld deg på vårt nyhetsbrev
   Ved å sende inn gir du ditt samtykke til å motta nyhetsbrev og annen relevant informasjon fra oss. Du kan når som helst avregistrere deg fra våre utsendelser.