Vi i Finansco har bred erfaring innen formuesforvaltning, kapitalforvaltning og forretningsførsel.  Jeg ønsker mer informasjon om følgende  Når du klikker på send inn, gir du Finansco tillatelse til å lagre og behandle de personlige opplysningene som ble sendt ovenfor for å yte forespurt tjeneste.

  I Markedskommentar august 2018 tar vi et tilbakeblikk på de viktigste hendelsene fra august, hva dette betyr for dine investeringer samt våre forventninger til utviklingen videre.


  Markedskommentar august 2018

  • Aksjemarkedet i USA toger videre, men trekker ikke med seg andre aksjemarkeder
  • Svak energisektor på stigende oljepris
  • Inntjeningstrenden er fortsatt bra i de fleste markeder

  Markedsutvikling

  Markedene i august fortsatte den trenden vi har sett i hele år. USA fortsetter å gi den beste avkastningen til investorene med en meget sterk august måned, der det amerikanske markedet steg med over 6 % i NOK. Oppgangen i USA forklarer det aller meste av avkastningen i de globale aksjemarkedene hittil i år. Øvrige aksjemarkeder har i sum gitt tilnærmet nullavkastning.


  Oljeprisen opp, men energisektoren henger ikke med

  Det er flere forhold, både av politisk karakter samt tilbuds- og etterspørselsforhold, som gjør at oljeprisen i skrivende stund er på vei mot 80 USD pr fat. Vi kan ikke utelukke at oljeprisen kan passere dette nivået utover høsten.

  Normalt følger utviklingen i oljeprisen og utviklingen i energisektoren hverandre tett. I den senere tid ser vi at oljepris og energisektoren beveger seg i litt forskjellige retninger, som graf 1 viser. Med oljepris som hittil i år er opp 18-19 % og en sektor som er opp kun litt over 2 % så ser vi et uforløst potensial i energisektoren fremover.

  Fortsatt bra inntjeningsvekst i de fleste markeder

  Over tid er det fornuftig å eie i aksjemarkedene når de er billige og selge seg ut når de blir dyre. Det er det vel ingen som er uenig i. «Markedet kan være irrasjonelt lenger enn du greier å være solvent» er et kjent sitat. IT-boblen, for nærmere 20 år siden, er et godt eksempel på hvor vanskelig det er å spå når man har nådd toppen.

  I Finansco prøver vi å gi oss selv et bedre beslutningsgrunnlag, ved å se på flere ting enn bare prisingsnivåer. En av faktorene vi liker å ta med i betraktningen er forventet inntjening i aksjemarkedene de neste 12 månedene. Ser vi på graf 2, som viser utviklingen i forventet inntjening de neste 12 måneder, ser vi at veksten, med noen få unntak, har vært bra. Det er også interessant å observere at det er en sammenheng mellom inntjeningsvekst og avkastning i markedene, hvor de markedene med sterkest inntjeningsvekst har hatt den største avkastningen hittil i år.

  Paradoksalt nok, er det de to markedene som var dyrest ved inngangen til året, USA (oransje graf) & Norge (grå graf) som har gitt den største inntjeningsveksten og avkastningen! Prising er ikke alt.


  Last ned markedskommentaren for august 2018 her >>>


  Kjetil Gregersen

  Kjetil er Senior Porteføljeforvalter hos Finansco. Kjetil har lang og variert erfaring fra både porteføljeforvaltning, finansrådgivning og styrearbeid. Kjetil har en MSc i Economics and Business Administration fra NHH. På fritiden liker Kjetil å lese, se på fotball og utforske nye temaer som interesserer han.


  [gravityform id=»10″ title=»true» description=»true»]

   Meld deg på vårt nyhetsbrev
   Ved å sende inn gir du ditt samtykke til å motta nyhetsbrev og annen relevant informasjon fra oss. Du kan når som helst avregistrere deg fra våre utsendelser.