Formuesforvaltning

Slik unngår du skatt på overskudd

For deg med holding- eller aksjeselskap, er det avgjørende å ha en grundig forståelse av skattelovgivningen og strategiene som kan hjelpe deg å maksimere resultatet.

  Vi i Finansco har bred erfaring innen formuesforvaltning, kapitalforvaltning og forretningsførsel.  Jeg ønsker mer informasjon om følgende  Når du klikker på send inn, gir du Finansco tillatelse til å lagre og behandle de personlige opplysningene som ble sendt ovenfor for å yte forespurt tjeneste.

  I dagens skatteklima, der du betaler 22 prosent skatt på overskuddet i eget AS, er det avgjørende å forstå hvordan du kan redusere det du må betale i skatt og maksimere overskuddet i din virksomhet. 

  Skatten kan ofte utgjøre en betydelig likviditetskostnad for bedriftseiere, men med riktig kunnskap og strategier kan du begrense unødvendig skattebelastning og beholde mer av dine hardt opptjente penger. 

  I denne artikkelen skal vi utforske måter å optimalisere skattehensynene på, slik at du kan beholde så mye av overskuddet som mulig.

  1. Utbytte kontra lønn

  Utbytte beskattes annerledes enn lønn. Utbyttebeskatning kan være gunstigere, da det kan være lavere skattesatser eller til og med skattefritak i visse tilfeller. Det er viktig å balansere behovet for personlig inntekt med skattefordelene ved utbytte. Dette krever nøye planlegging og rådgivning for å maksimere gevinsten for eierne.

  2. Bruk av fradrag

  Fradrag er viktig for å redusere skatteplikten. Dette kan inkludere fradrag for forretningsutgifter som kontorlokaler, ansattes lønn, markedsføring og reisekostnader.

  Finansco kan hjelpe deg med å identifisere alle relevante fradrag og sikre at du utnytter dem fullt ut.

  3. Invester i skatteeffektive aktivaklasser

  Investeringene du velger for selskapet ditt kan påvirke skattebelastningen. Vi kan hjelpe deg med å utvikle en investeringsstrategi som tar hensyn til skatteeffektivitet og dine økonomiske mål.

  4. Hold oversikt over skatteregler og endringer

  Skattelovgivningen endres jevnlig, og det er viktig å være oppdatert for å dra nytte av nye skattemuligheter og unngå potensielle feller. Finansco holder seg kontinuerlig oppdatert på skatteregler og endringer, og vi kan hjelpe deg med å tilpasse strategiene dine i henhold til de nyeste bestemmelsene.

  5. Planlegg for arv og etterfølgelse

  Planlegging for hvordan virksomhetens eiendeler skal overføres til neste generasjon kan ha betydelige skattemessige konsekvenser. Det er viktig å planlegge tidlig for å unngå unødvendig skatt på arvede eiendeler.

  Våre eksperter kan hjelpe deg med å utvikle en arveplan som sikrer en jevn overføring av eiendeler med minimal skatteplikt.

  Noen tips for å unngå skatt på overskudd

  Skal en bedrift opptre som investor er det noen enkle tips man bør følge::

  • Definer og dokumenter formål og risikorammer for investeringene. Avstem med styret eller eier. Når ting ikke går som forventet er det alltid en fordel å ha dokumentasjonen skriftlig. Ingen forvaltere har fått sparken i oppgangstider.
  • Vær tydelig på risikopreferanser, tidshorisont og likviditetsbehov. Det er dette som legger grunnlaget for hvordan investeringene bør gjennomføres.
  • Hva og hvor mye kan det investeres i, og hva kan det ikke investeres i, som aksjer, obligasjoner, fond, spesialfond, derivater osv.
  • Ikke invester i produkter du ikke forstår. Spennende innpakning skjuler ofte høye kostnader og høy risiko.
  • Prioriter investeringer i aksjemarkedet. Et aksjeselskap betaler ikke skatt på gevinsten av aksjer og aksjefond hjemmehørende i EØS (fritaksmetoden).
  • Bruk aksjefond notert i EØS for å få eksponering mot aksjemarkeder utenfor EØS, for eksempel USA eller fremvoksende økonomier. Fondet faller inn under fritaksmetoden, mens en direkte investering i aksjene ikke gjør det.
  • Tilpass porteføljen. Når aksjemarkedet er høyt priset, er forventet avkastning lavere og forventet risiko høyere enn når aksjemarkedet er lavt priset.

  Velg Finansco

  Når det gjelder å implementere disse strategiene og navigere gjennom skattelovgivningen, kan vi hjelpe deg. Vi er et anerkjent rådgivningsfirma som spesialiserer oss på økonomisk rådgivning for både privatpersoner og bedrifter. 

  Våre eksperter har hjulpet utallige selskaper med å optimalisere sin økonomiske situasjon.

  Les mer: Fem stjerner og gullmedalje til Finansco sin fondsforvaltning

  Fra formuesforvaltning til forretningsførsel

  Med vår omfattende kunnskap og erfarne rådgivere, kan vi hjelpe deg med skattehensyn, strukturering av selskapet ditt, samt utvikle skreddersydde strategier som passer best for dine unike behov. Uansett om du er en nystartet bedriftseier eller en erfaren investor, kan vi være nøkkelen til å maksimere ditt overskudd og sikre en sunn økonomisk fremtid for din virksomhet.

  Vi tilbyr også tjenester innen formuesforvaltning, kapitalforvaltning og forretningsførsel, og bistand knyttet til arv og generasjonsskifte.

  I dagens stadig skiftende økonomiske landskap er kunnskap og riktig rådgivning avgjørende for å redusere skatt på overskudd. Ved å samarbeide med eksperter som oss i Finansco, kan du ta de nødvendige skrittene for å beskytte dine økonomiske interesser og oppnå suksess som bedriftseier.

  Kontakt oss i dag

  Finansco er en formuesforvalter som betjener både private kunder og holdingselskaper. Sammen finner vi den beste løsningen for deg.

  Vi oppfordrer deg til å ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale om dine behov. Vi ser frem til å høre fra deg. 

   Meld deg på vårt nyhetsbrev
   Ved å sende inn gir du ditt samtykke til å motta nyhetsbrev og annen relevant informasjon fra oss. Du kan når som helst avregistrere deg fra våre utsendelser.